In 8 jaar tijd groeide BEAU-T van schoonheidssalon naar een vooruitstrevende huidkliniek in de regio West-Vlaanderen.

In 8 jaar tijd groeide BEAU-T van schoonheids-salon naar een vooruit-strevende huidkliniek in de regio West-Vlaanderen.

Dit is het persoonlijke verhaal van Tessa Verdonck, trotse zaakvoerster en huidexpert bij BEAU-T met een locatie in Stasegem en in Rumbeke.

Het ondernemen zit in mijn bloed…

Als ik iets wil, dan ga ik ervoor. Tot het doel bereikt wordt. Zo ben ik ook voor mijn klanten. We streven naar de allermooiste versie van jullie zelf. Om die reden zijn we altijd bezig met de nieuwste technieken op vlak van huidverbetering, volgen we de beste opleidingen en investeren we in de allerbeste apparaten.

In het middelbaar studeerde ik voor schoonheidsspecialiste en eenmaal klaar met deze studies was het duidelijk voor mij. Ik wou zelfstandig beginnen.

Mijn twee hardwerkende ouders brachten me met de voeten op de grond: “Het is toch veiliger om eerst nog verder te studeren”. Zoals altijd, of heel vaak toch, luisterde ik naar hun goede raad.

Ik ging verder studeren voor leerkracht en ik behaalde mijn bachelor diploma in 2014.

Wat nu? Zelfstandig beginnen natuurlijk. Want dat was, nog altijd, wat ik écht wou. Mijn eigen praktijk.

Maar ook nu brachten me mijn ouders me met de voeten op de grond, ze wilden dat ik op safe speelde. Verstaanbaar.

Ik begon een eigen praktijk naast mijn ouderlijke thuis maar werkte ook nog in het onderwijs.

Ik nam ontslag, begon met mijn zaak in hoofdberoep en al snel kwam Camille in de zaak.

Na 6 jaar werd het in de praktijk drukker en drukker en het werk op school vond ik steeds minder tof.

Na al die jaren waagde ik de sprong. Ik gaf mijn ontslag op school en begon volledig zelfstandig.

Niet veel later kwam Camille in beeld. Ze vroeg of ze stage mocht doen. Ik kreeg heel veel aanvragen van stagiairs, die ik altijd weigerde maar Camille kwam op het goede moment en haar uitstraling sprak me meteen aan. Ze startte haar stage en bij afloop vroeg ik haar of ze wou blijven want in de praktijk was er werk genoeg voor 2 en ik was onder de indruk van haar inzet en hoe snel ze bijleert.

En toen kwam Pauline langs voor een behandeling maar liep naar huis met een nieuwe job binnen BEAU-T!

Alsof het niet genoeg was, volledig zelfstandig beginnen en een werknemer aannemen, kwam mijn ondernemersdrang alweer naar boven. De praktijk in Stasegem werd te klein, ik woon in de regio van Roeselare dus waarom daar geen tweede praktijk open doen?

2 maanden later ging BEAU-T nummer 2 open in Rumbeke.

En toen kwam Pauline langs voor een behandeling in Rumbeke. Heel subtiel vertelde ze me dat ze in het onderwijs werkt maar het echt niet meer graag doet en ze stilletjes aan op zoek ging naar een job in de beautysector. Heel toevallig zaten we in een super drukke periode en ik begon alweer ideeën te krijgen. Je kan het al denken… Een maand later was Pauline bij ons aan de slag.

Groei en verandering

Enkele maanden later, begin 2022 kwam mijn ondernemingsdrang alweer tevoorschijn. We moeten ons gaan onderscheiden. De markt wordt verzadigd. Hoe kunnen we ons differentiëren? Hoe kunnen we een echte business uitbouwen? Wij hebben alleen maar kennis van de huid, onze producten en behandelingen maar hoe moeten we nu verder? Hoe moeten we onze praktijk uitbouwen tot iets uniek? Ik kwam via sociale media Janneke tegen, business coach. Exact wat ik nodig had. Iemand die ons verder helpt. Via mail sprak ik Janneke aan en ondertussen is ze onze coach, die ons begeleid naar de allerbeste versie van onszelf. Ze helpt ons meebouwen aan een mooie zaak, dé huidkliniek waar iedereen wilt zijn.

Op zoek naar iemand die ons team van huidexperten compleet maakt

Om een goede work life balance te creëren moesten we op zoek gaan naar een derde huidexpert. Op die manier kunnen we het maximum uit onze praktijk halen door zoveel mogelijk open te zijn zodat iedereen die wilt, een plaatsje kan bemachtigen in onze huidkliniek.

Louise kwam solliciteren en er was direct een goede klik. Met de opleidingen die ze op haar palmares heeft, haar ervaring binnen de sector en haar uitstraling was het voor ons onmiddellijk duidelijk: Louise verdient een plaats in ons team.

Een nieuwe collega binnen team BEAU-T

Begin 2023 kwam het eerste teamlid van BEAU-T, Camille, ten val waardoor ze lange tijd out was. We moesten dringend op zoek naar een nieuwe collega.
We wisten al snel wie heel gelukkig ging zijn met de openstaande vacature: Michelle.

Michelle kwam in het jaar ervoor al verschillende keren spontaan solliciteren omdat ze écht bij ons wilde starten om haar carrière verder uit te bouwen. Met haar ervaring in de beautysector en enorme enthousiasme en leergierigheid was het voor ons snel duidelijk dat Michelle de vrijgekomen plaats verdiende.

Dit is waar wij voor staan

01

eerlijkheid

02

naturelle schoonheid

03

vriendelijk

04

toegankelijk

05

resultaat gericht

06

perfectie

Wat zeggen anderen over BEAU-T?

Christine R.

Christine R.

Christine R.

Christine R.